Γιάννης Κατέχης

Γιάννης Κατέχης – Κανέναν και τίποτα

Κυκλοφορεί το νέο τραγούδι του Γιάννη Κατέχη με γενικό τίτλο ”Κανέναν και τίποτα” σε στίχους και μουσική του ίδιου του ερμηνευτή!
Ο Γιάννης Κατέχης αποτελεί μια πολυτάλαντη φυσιογνωμία όπως πολύ εύκολα μπορούμε να αντιληφθούμε από το βιογραφικό που ακολουθεί.
Αξίζει να σημειωθεί η κυκλοφορία της νέας του δουλειάς γίνεται από την δισκογραφική εταιρία Real Music και το videoclip είναι σε σκηνοθεσία Νίκου Βλάχου.
Βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τους Οθωνούς (από τον πατέρα του) και από το Τσανάκ Καλέ (αρχαία Τροία) από την μητέρα του.
Οι γονείς του ήταν Ηθοποιοί και όλη η οικογένεια από τον προ-παπού που ήταν ποιητής (Αριστομένης Προβελέγγιος) ήταν γενικώς καλλιτέχνες.
Συνεργάστηκε με αρκετούς μεγάλους μουσικούς και τραγουδιστές (Αγγελόπουλο, Ζαμπέτα, Σακελαρίου, Κιάμο, Διονυσίου κλπ). Δούλεψε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σαν καλλιτεχνικός διευθυντής, μουσικός, τραγουδιστής, ηχολήπτης, συνθέτης και στιχουργός.
Σπούδασε πρωτίστως Πιάνο και στην συνέχεια συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στην Βοστώνη σε Τζαζ και Ροκ ενώ ταυτόχρονα σπούδαζε ενορχήστρωση και ηχοληψία. Πήγε στο Ντουμπάι όπου δούλεψε σαν μουσικός ενώ ταυτόχρονα ασχολήθηκε με την Βυζαντινή-Αραβική μουσική και τις κλίμακες με Τεταρτημόρια.
Έζησε στο εξωτερικό ( ΗΠΑ, Βέλγιο, Κύπρο, Ντουμπάι και Βραζιλία) σχεδόν 22 χρόνια.
Παίζει επίσης Μπουζούκι, Κλασσική & Ηλεκτρική Κιθάρα, Βιολί, όλα τα Κρουστά, Κλαρίνο, Ακορντεόν, Πλήκτρα και Φυσαρμόνικα.
Έχει δικό του στούντιο ηχογράφησης που μετέφερε από την Βοστώνη στους Οθωνούς εδώ και επτά περίπου χρόνια.
Άλλες σπουδές με τις οποίες ασχολήθηκε είναι τα Ηλεκτρονικά, η Μηχανολογία και η Ρομποτική επιστήμη ο προγραμματισμός υπολογιστών και τα γραφικά, ενώ διατηρεί σελίδες όπου μπορεί κανείς να δει τα τρισδιάστατα μοντέλα αεροσκαφών και αεροδρομίων που έχει κατασκευάσει για τον Microsoft Flight Simulator και είναι ιδιοκτήτης της σελίδας  Hellenic Aircraft for Flight Simulators (Facebook)
Έχει επίσης εργασθεί σαν πλοηγός Τουριστικών πλοίων ενώ πρόσφατα ανέλαβε την διαχείριση του λιμανιού των Οθωνών σαν Harbor Master.
Ασχολείται επίσης με την πολιτική, είναι πρόεδρος του Σωματείου Περιβάλλοντος και είναι εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος των Οθωνών. Έχει εκλεγεί και εκπρόσωπος των Διαποντίων νησιών στη Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. Κέρκυρας με πολύ μεγάλη δράση στα τοπικά ζητήματα και με πάμπολες τηλεοπτικές συνεντεύξεις επιδεικνύοντας τα προβλήματα των νησιών.