Μέντα

Μέντα | «Τελεφερίκ»
(Συλλεκτικό Βινύλιο)

Ένα χρόνο μετά την πρώτη παραγγελία και έπειτα από πολλές περιπέτειες, οι ΜΕΝΤΑ κυκλοφορούν το συλλεκτικό βινύλιο για το τελευταίο τους άλμπουμ, «Τελεφερίκ».

Το «Τελεφερίκ» κυκλοφόρησε ψηφιακά και σε CD τον Οκτώβριο του 2021 και αποτελεί την πιο ιδιαίτερη δισκογραφική δουλειά των ΜΕΝΤΑ ως τώρα. Δέκα καλλιτέχνες έδωσαν τα λόγια και τη φωνή στις πρώτες ορχηστρικές συνθέσεις του συγκροτήματος που κυκλοφόρησαν πριν από 7 χρόνια.

Λένα Πλάτωνος, Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, CotiK., Νικόλας (Razastarr), Χρήστος Λαϊνάς, PrinsObi, NalyssaGreen, DanaiNielsen και Σέργιος Βούδρης (στο δέκατο -bonus-track που δεν είχε συμπεριληφθεί στην αρχική έκδοση), αποδέχτηκαν αυτήν την πρόσκληση, γράφοντας στίχους στα ελληνικά και ερμηνεύοντας τα τραγούδια του «Τελεφερίκ».

Στην κινηματογραφική δυστοπία του πρωτότυπου έργου, υπόκρουση σε μια ταινία που δεν έχει ακόμη υπάρξει, έρχονται να ταιριάξουν σαν γάντι, οι στίχοι των γνωστών καλλιτεχνών, σαφώς επηρεασμένοι από τα συναισθήματα της ζωής στα χρόνια της πανδημίας.

Η ηχοληψία, η μίξη και η παραγωγή έγινε από τον Κώστα Βλάχα και τον Χρήστο Λαϊνά ενώ το mastering έκανε ο Μike Hillier στα Μetropolis Mastering studios. Ο σχεδιασμός εξωφύλλου πραγματοποιήθηκε από τη Στεφανία Τσούκα και οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Λαϊνά.

Το «Τελεφερίκ» έλαβε εξαιρετικά σχόλια τόσο από μουσικούς συντάκτες όσο και από το κοινό ενώ μπήκε στις λίστες με τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς.

Το συλλεκτικό βινύλιο είναι διαθέσιμο μέσα από το bandcamp και σύντομα στα δισκοπωλεία σε διανομή της Inner Ear.

Επιπλέον, στο bandcamp θα είναι διαθέσιμα προς πώληση τα συλλεκτικά test pressings με τις υπογραφές των συντελεστών. Τα έσοδα θα διατεθούν στην Κοινωνική Κουζίνα «Ο Άλλος Άνθρωπος».

Ραντεβού σε ένα χρόνο για την live παρουσίαση του άλμπουμ.

BUY/STREAM:

https://linktr.ee/mentaband

BandcampYouTube | Spotify | Facebook | Instagram