Nto Diesi

Nto Diesi | «Ας παν στην ευχή τα παλιά»
Διασκευή της κλασικής επιτυχίας του Απόστολου Καλδάρα

Oι Nto Diesi διασκευάζουν Απόστολο Καλδάρα με σεβασμό και πρωτοτυπία και μας χαρίζουν μία νέα πολύ ενδιαφέρουσα σύγχρονη εκδοχή της μεγάλης του επιτυχίας «Ας παν στην ευχή τα παλιά» που ακούστηκε πρώτη φορά με την ανυπέρβλητη φωνή του Στέλιου Καζαντζίδη.

H Πένυ Ραμαντάνη και ο Δημήτρης Νίτης, το πολυτάλαντο δίδυμο των Nto Diesi παρουσιάζουν μία εξαιρετική διασκευή που βασίζεται στον αναγνωρίσιμο ήχο του σχήματος και δίνουν νέα πνοή σε ένα τραγούδι που έχει εγγραφεί στη συλλογική μνήμη.

H Πένυ Ραμαντάνη με μία αέρινη, τρυφερή ερμηνεία μας θυμίζει για μία ακόμα φορά πόσο σημαντική ερμηνεύτρια είναι, σίγουρα μία από τις σημαντικότερες της σύγχρονης μουσικής μας σκηνής.

Ο Δημήτρης Νίτης, σπουδαίος κιθαρίστας και συνθέτης, εδώ αναλαμβάνει εκτός από τη διασκευή και τον ρόλο της ορχήστρας, παίζοντας ακουστική κιθάρα, μπάσο, κρουστά, πλήκτρα, μαντολίνο, programming.

Οι Nto Diesi σημειώνουν με αφορμή την κυκλοφορία της διασκευής τους:

«Η διασκευή αυτή φτιάχτηκε με αφορμή τη συμμετοχή μας στο αφιέρωμα του Δευτέρου Προγράμματος στον Στέλιο Καζαντζίδη στις 12/12/21 για τα 90 χρόνια από τη γέννηση και 20 από το θάνατό του, έπειτα από πρόσκληση του Μιχάλη Γελασάκη. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γι’ αυτό, γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε αυτό το ταξίδι στο υπέροχο τραγούδι του Απόστολου Καλδάρα, με όλη μας την αγάπη και το σεβασμό για το «Ας παν στην ευχή τα παλιά» εν προκειμένω, αλλά και για όλα τα τραγούδια του Απόστολου Καλδάρα, που διακατέχονται από την σπάνια δύναμη να αγγίζουν τη βάση της ανθρώπινης ψυχής με τον αμεσότερο τρόπο.»

Το «Ας παν στην ευχή τα παλιά», συνοδεύεται από ένα ατμοσφαιρικό music video που υπογράφει ο βραβευμένος σκηνοθέτης Θωμάς Γιαννάκης, κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Στίχοι:

Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά
γύρνα πίσω και ξέχνα τα πια
θα σου κλείσω το στόμα με χίλια φιλιά
και ας παν στην ευχή τα παλιά

Είναι αλήθεια μια φορά πως με πίκρανες αλλά
η καρδιά μου χωράει πολλά
έχει μάθει στη ζωή
όλα να τα συγχωρεί
και το τέλος να κάνει αρχή

Κι αν αλλάξαμε λόγια βαριά
ρίχ' τα όπως και 'γω στη φωτιά
οι κακές αναμνήσεις να γίνουν φιλιά
και ας παν στην ευχή τα παλιά

Credits:

Ακουστική κιθάρα, μπάσο, κρουστά, πλήκτρα, μαντολίνο, programming: Δημήτρης Νίτης
Φωνή, φωνητικά, καζού: Πένυ Ραμαντάνη
Μίξη: Δημήτρης Νίτης
Mastering: Μάξιμος Δράκος
Σκηνοθεσία: Θωμάς Γιαννάκης
Φωτογραφία εξωφύλλου: Βασίλης Μπουλέτος
Ευχαριστούμε το Βαγγέλη Καραπέτρο για τη φιλική συμμετοχή του στο βίντεο