Ισίδωρος Πάτερος

Ισίδωρος Πάτερος | «Είδωλα του μυαλού»
(Remastered 2022)

Ακούστε την νέα κυκλοφορία του Ισίδωρου Πάτερου « Είδωλα του μυαλού (Remastered 2022)» σε δική του μουσική και ερμηνεία και στίχους του Πάνου Δημητρόπουλου.

Τα «Είδωλα του μυαλού (Remastered 2022)»» είναι ακόμα μία σύνθεση σε ενορχήστρωση του Ισίδωρου Πάτερου, ο οποίος παίζει και όλα τα όργανα (τύμπανα παίζει ο Τάσος Περόγλου) .

Το original mix έγινε από τον Σεραφείμ Τσοτσώνη και το additional stem mix & mastering από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο.

Ισίδωρος Πάτερος:

«Με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζω τα «Είδωλα Του Μυαλού (Remastered 2022)», που με πολύ μεράκι ετοιμάσαμε μαζί με τον εξαιρετικό Γιάννη Χριστοδουλάτο, φωτίζοντας με καινούργιο τρόπο διάφορες πτυχές αυτού του τραγουδιού μου και φέρνοντάς το πιο κοντά στο πώς το άκουσα στα όνειρά μου!»

YouTube Link

Spotify Link

Μουσική, ενορχήστρωση,

Ερμηνεία: Ισίδωρος Πάτερος

Στίχοι: Πάνος Δημητρόπουλος

Ακουστικές & ηλεκτρικές κιθάρες, μπάσο, μαντόλα, φωνητικά:

Ισίδωρος Πάτερος

Synthesizers: Σεραφείμ Τσοτσώνης

Τύμπανα: Τάσος Περόγλου

Additional stem mix & mastering:

Γιάννης Χριστοδουλάτος (Sweetspot Studio)

Original mix: Σεραφείμ Τσοτσώνης

Ηχογράφηση: Ισίδωρος Πάτερος

Ηχογράφηση τυμπάνων: Θάνος Παπαδέλλης

Εξώφυλλο: Μελισσάνθη Σαλίμπα

Φωτογράφιση: Χρήστος Καλαϊτζής

Γραφιστικά: Oscar Cernuda

Στίχοι:

Αν είχανε τα όνειρά σου χρώματα
Δεν θα σε άφηνα τα ξημερώματα
Αν έκανε η θέλησή σου βήματα
Θα πέρναγα κι εγώ τα χίλια κύματα

Είδωλα του μυαλού
Άπιαστα όνειρά μου
Θρύψαλα του καιρού
Κόβουν τα φτερά μου

Αν είχες μέσα σου βαθειά αισθήματα
Θα άντεχ´ η καρδιά μου τα χτυπήματα
Αν έκανε η θέλησή σου βήματα
Θα πέρναγα κι εγώ τα χίλια κύματα

Σημείωμα του τραγουδοποιού:

Με τα «Είδωλα του μυαλού» ξεκίνησε επίσημα η συνεργασία μου με τον στιχουργό Πάνο Δημητρόπουλο, με τον οποίο με συνδέει αδελφική αγάπη, κοινό πάθος και όραμα για το ελληνικό τραγούδι. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα φωτεινό άνθρωπο με σπάνια φιλομάθεια και αγάπη για την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Συμπτωματικά, έχει παρακολουθήσει όλη μου την καλλιτεχνική διαδρομή, από την πρώτη κιόλας θεατρική παράσταση στην οποία συμμετείχα στα δεκαοχτώ μου χρόνια, ως συνθέτης και ηθοποιός, το “La Chunga”, στο θέατρο Επικολονώ. Γνωριστήκαμε καλύτερα πριν κάποια χρόνια όταν έπαιξα πρώτα με τον Βασίλη Λέκκα και αργότερα με τον Παναγιώτη Στεργίου στην ιστορική Μπουάτ Απανεμιά, την οποία διαχειρίζεται ο Πάνος τα τελευταία δέκα χρόνια, με υποδειγματικό τρόπο. Έκτοτε έπαιξα δύο ολόκληρες σεζόν στην αγαπημένη Απανεμιά -που θεωρώ πλέον καλλιτεχνικό μου σπίτι- και τότε είχαμε την ευκαιρία να ονειρευτούμε, να εργαστούμε μαζί και να γράψουμε πάνω από 30 τραγούδια, κάποια από τα οποία θα περιλαμβάνονται στον πρώτο μου προσωπικό δίσκο που σκοπεύω να εκδώσω μέσα στο 2022, πρώτα ο Θεός!

Επίσης, τα «Είδωλα» έγιναν αφορμή για την συνεργασία μου με τον εξαιρετικό μουσικό, συνθέτη και παραγωγό Σεραφείμ Τσοτσώνη, ο οποίος αγκάλιασε την εργασία μου με πολύ αγάπη, γενναιοδωρία και ενδιαφέρον. Τον ευχαριστώ!

Η «Ανεμώνα», τα «Είδωλα Του Μυαλού» και η «Άγρια Ορχιδέα (feat. Λένα Πλάτωνος)» έτυχε να είναι τα πρώτα μου δισκογραφικά βήματα, ως ανεξάρτητου – self released τραγουδοποιού, παρά το ότι συνθέτω μουσική από τα εφηβικά  μου χρόνια και συνεχίζω ακατάπαυστα έκτοτε με πολύ πάθος και αγωνία για την τέχνη μου… Πολλές φορές έχω σκεφτεί με πόσο διαφορετικούς τρόπους και όρους θα μπορούσα να είχα ξεκινήσει, πολύ νωρίτερα ίσως, «αν»…

Πλέον όμως ξέρω πως όλα τα «αν…» που λέμε στον εαυτό μας, είναι «είδωλα του μυαλού»!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Τάσο Περόγλου και στην οικογένεια του NGradio.gr για όλη την στήριξη και την αγάπη, στον Θάνο Παπαδέλλη,  στην  Μελισσάνθη Σαλίμπα για το μοναδικό εξώφυλλο που φιλοτέχνησε -προσφορά του αγαπημένου μου φίλου Φοίβου Πιομπίνου, εξαίρετου συγγραφέα, μεταφραστή και ραδιοφωνικού παραγωγού- και στον Γιάννη Χριστοδουλάτο που με μεγάλη φροντίδα έκανε το additional mix και το mastering!

Εύχομαι να αγκαλιάσετε με την αγάπη σας την καινούργια μου κυκλοφορία και ελπίζω να βοηθήσετε στην διάδοσή της με όποιον τρόπο εσείς εμπνέεστε. Είναι κάτι που το χρειάζομαι σε αυτά τα πρώτα βήματα.

Τέλος, μείνετε συντονισμένοι στο κανάλι μου καθώς έρχονται καινούργια τραγούδια, μουσικά αφιερώματα και ο πρώτος μου προσωπικός δίσκος με τιμητικές για εμένα συνεργασίες με καλλιτέχνες που αγαπώ και θαυμάζω απεριόριστα.

ΥΓ: το τραγούδι «Είδωλα του μυαλού», είναι αφιερωμένο στον καλύτερό μου Φίλο, τον Στέλιο Νικολαΐδη.

Καλή ακρόαση φίλοι μου!

Ισίδωρος Πάτερος

3/6/2022

#IsidorosPateros #eidolatoumyalou #PanosDimitropoulos

Αρέσει σε %d bloggers: