Αργύρης Μπακιρτζής
Αργύρης Μπακιρτζής: «Είπες, κοιμήσου» Ένα νέο τραγούδι του Χρήστου Ζάχου
Ο ταλαντούχος τραγουδοποιός και μουσικός Χρήστος Ζάχος παρουσιάζει το τραγούδι του με τίτλο «Είπες, κοιμήσου» σε ερμηνεία του μοναδικού Αργύρη Μπακιρτζή.
Ο Χρήστος Ζάχος γεννήθηκε στην Κέρκυρα, σπούδασε Μουσική στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, έκανε μεταπτυχιακό στην Ηλεκτρονική Μουσική στην ίδια σχολή και σύνθεση στο Graz της Αυστρίας. Έχει κυκλοφορήσει δύο προσωπικούς δίσκους και έχει δημοσιεύσει ποιήματα σε λογοτεχνικά περιοδικά. Εργάζεται σαν καθηγητής μουσικής στην εκπαίδευση, και είναι ενεργός μουσικός εκτελεστής στο λαούτο και στο μπουζούκι.
Το τραγούδι «Είπες, κοιμήσου» παρασύρει με τον νοσταλγικό ρυθμό του σε αναπόληση των ανυπότακτων ερώτων που ορίζουν τις ζωές των ανθρώπων, χωρίς εκείνοι να μπορούν να τους τιθασεύσουν. Το μόνο που τους μένει είναι να αφεθούν στην ανατρεπτική τους δύναμη.
Η χαρακτηριστική φωνή του αγαπημένου Αργύρη Μπακιρτζή και η απέριττη ερμηνεία του δίνουν υπόσταση στους όμορφους στίχους και την ιδιαίτερη μουσική του Χρήστου Ζάχου, που μας χαρίζει ένα εξαιρετικό τραγούδι με υψηλή συναισθηματική ένταση.
Το τραγούδι «Είπες, κοιμήσου» κυκλοφορεί ψηφιακά από το Ogdoo Music Group, συνοδεύεται από ένα εικαστικό video του Αλέξανδρου Ριζόπουλου (Wrong Gong) και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.
Στίχοι: Σου είπα εγώ δεν παμ’ καλά κι είπες εσύ κοιμήσου τον έρωτα μην προσπαθείς να ορίσεις στη ζωή σου Είπες ακόμα ο έρωτας στο τέλος θα νικήσει έτσι συμβαίνει από παλιά σ’ ανατολή και δύση Μα ο έρωτας πάντα νικά κι είμαστε ‘μείς χαμένοι Και ελπίδα μας παντοτινή να βγούμε κερδισμένοι Και ελπίδα μας απατηλή να βγούμε κερδισμένοι Εμένα δε με νοιάζει πια το τι ζητάει η αγάπη Την είδα την κατάλαβα και μου ‘βγαλε το μάτι Credits: Κιθάρα: Αθηνόδωρος Καρκαφίρης Μπαγλαμάς: Γιώργος Νικόπουλος Ακκορντεόν: Ηλίας Κρομμύδας Μίξη, mastering: Κλεομένης Ευαγγελόπουλος (Tube Studio, Κέρκυρα) Βίντεο: Wrong Gong (Αλέξανδρος Ριζόπουλος) Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Ευχαριστίες στον Βασίλη Αβδελά και στον Περικλή Βραχνό.