Γιάννης Χαλκιαδάκης

Γιάννης Χαλκιαδάκης | «Παραμυθάς»

Η Art Path Productions με περηφάνια παρουσιάζει την καινούρια δισκογραφική δουλειά του  Ρεθυμνιώτη τραγουδοποιού Γιάννη Χαλκιαδάκη.

Τον τραγουδοποιό – ερμηνευτή τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2019 με τον δίσκο του «Μύστες» που περιείχε 14 τραγούδια και έκανε ιδιαίτερη αίσθηση στο χώρο της έντεχνης και συνάμα παραδοσιακής μουσικής, συμμετέχοντας σε αυτόν ο Βασίλης Σκουλάς, ο Παντελής Θαλασσινός, η Καίτη Κουλλιά και η Σοφία Μέρμηγκα.

Ο νέος δίσκος του, έχει τον τίτλο «Παραμυθάς» και περιέχει κι αυτός 14 τραγούδια που ερμηνεύουν: η Σοφία Ανδριανού, η Διαμάντη Δαγιάση, η Αργυρώ Καπαρού, η Καίτη Κουλλιά, ο Χρήστος Νινιός, ο Πάνος Μπούσαλης, ο Μανώλης Χατζημανώλης και ο ίδιος.

Αποτελεί μια μουσική εργασία που αποδείχνει την συνέπεια του σε αυτό που ονομάζεται εντεχνοπαραδοσιακό τραγούδι.

Οι ερμηνείες, ο στίχος, οι όμορφες ανθρώπινα γειωμένες μελωδίες, συνθέτουν ένα εξαιρετικό τελικό αποτέλεσμα.  

Την ενορχήστρωση αυτή την φορά την υπογράφει ο ίδιος και ο Νίκος Κρέτσης, ενώ στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου «Σε δείπνο ακάλεστος» ο Νίκος Πιτλόγλου.

Μέσα σε Digipack CD ένα καλαίσθητο 24 σέλιδο ένθετο με τους στίχους και τους συντελεστές ολοκληρώνει την αισθητική άποψη του.

Η λύρα εδώ έχει αντικαταστήσει το βιολί, δίνοντας μια άλλη διάσταση με το παίξιμο του Γιάννη Λεθιωτάκη. Στο πιάνο, ηλεκτρική κιθάρα, τύμπανα, κρουστά, αλλά και στο μπάσο ο Νίκος Πιτλόγλου, στη φλογέρα ο Θωμάς Δρόσος, στην κορνέτα ο Μανώλης Χατζημανώλης και στον τζουρά, κιθάρες και λαούτο ο Νίκος Κρέτσης σε ένα μουσικό ταξίδι, με τραγούδια χαράς και λύπης που δίνουν τροφή στην σκέψη και πολλές εικόνες.

Τραγούδια που στέλνουν με τον στίχο τους μηνύματα σε όλους όσοι θέλουν να τα βρουν, χωρίς να είναι δεικτικά. 

Ένας δίσκος που καταφέρνει να κερδίσει τον ακροατή από την πρώτη νότα, τον πρώτο στίχο, ταξιδεύοντας τον πραγματικά σε έναν όμορφο μουσικό κόσμο, χωρίς φλυαρίες.

Ένας δίσκος που αξίζει να ακουστεί!