Lorqa

Lorqa - «Από μακριά»
New Album

Ο Lorqa κυκλοφορεί την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Από Μακριά”. Πρόκειται για το αποτέλεσμα μιας δημιουργικής διαδικασίας που συνέβη, όπως ακριβώς την περιγράφει ο τίτλος του album: Από Μακριά και πιο συγκεκριμένα από το μακρινό Μπρούκλυν της Νέας Υόρκης, όπου ζει και εργάζεται τα τελευταία 10 χρόνια, με κύρια πηγή ενέργειας και έμπνευσης αυτήν που του δίνει η αφετηρία του - τα καλοκαίρια στην Ερεσό.

Το βασικό μουσικό θέμα του δίσκου είναι το πάντρεμα δύο αρκετά ασυνήθιστων στοιχείων (που ενέπνευσαν και το όνομα “από μακριά”): των παραδοσιακών οργάνων και των ηλεκτρονικών ήχων. Βαθιά κρουστά & ρεμπέτικες ζίλιες με 808 drums, γκάιντα από τη Θράκη και τζουράς με το prophet 12 & korg synthesizers, soul & alternative φωνητικά με επιρροές από Ηπειρώτικους & νησιώτικους δρόμους & πολυφωνικά σχήματα.

Το κοινό χαρακτηριστικό είναι ότι όλα τα όργανα είναι προσεγμένα και υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση στην ενορχήστρωση. Όλα αυτά τα στοιχεία συμμετέχουν συμπληρώνοντας το παζλ του ήχου που ήθελε να δημιουργήσει ο Lorqa. Με τα φωνητικά να δίνουν μια πιο σύγχρονη νότα σε στυλ electronic songwriting, το ηχητικό αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς ακούγεται τόσο πηγαίο και φρέσκο.

Το άλμπουμ αυτό δε θα μπορούσε να έχει ολοκληρωθεί με αυτό τον τρόπο δίχως την πολύτιμη συμμετοχή όλων των συντελεστών: Lah Porella (φωνητικά), Ξενοφών Καρύδης (Μπουζούκι), Πάνος Σκουτέρης (θρακιώτικη γκάιντα, ηπειρώτικο καβάλ, τσαμπούνα από την Κάρπαθο & κλαρίνο), Βασίλης Τεντολούρης (Τζουρά στη «Φωτιά»), Ανδριάνα Νάσσου (Artwork), Μελίνα Ξενάκη (Ceramic Ram Desing), Δημήτρης Ρομανίδης (engineering/tracking), Ελένη Μάλτα (mixing/mastering).

O Lorqa, εκτός από την δημιουργία και την ερμηνεία των τραγουδιών, έπαιξε τα υπόλοιπα όργανα, έκανε το electronic programming και συμμετείχε στις μίξεις. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε στο Tube Sound Recordings στην Αθήνα, την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2021.

Το «Από Μακριά» είναι μια ανεξάρτητη κυκλοφορία και είναι διαθέσιμο ψηφιακά σε όλες τις πλατφόρμες.

Ακούστε το:
Spotify | YouTube | Bandcamp

Δείτε το Video για το «Όνειρο»
https://youtu.be/CMRwJCCto-E

Δείτε το Video για το «Στις Εκβολές του Ποταμού»
(Acoustic Version) https://youtu.be/SAS7np0d5AI

Περισσότερα για τον Lorqa
Link Tree