Γιάννης Βασιλώττος

Γιάννης Βασιλώττος: «Αποδομημένος Shakespeare»
Ο νέος δίσκος του δημοφιλούς ηθοποιού και ερμηνευτή

Ο Γιάννης Βασιλώττος παρουσιάζει τον προσωπικό δίσκο του με τίτλο “Αποδομημένος Shakespeare”, που κυκλοφορεί σε CD από το Ogdoo Music Group σε μουσική του Δημήτρη Καρρά, ο οποίος έχει κάνει και την ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά των σονέτων του William Shakespeare, διαμορφώνοντας τόσο τους στίχους των τραγουδιών, όσο και τις αφηγήσεις.

Στο album του Γιάννη Βασιλώττου συμμετέχουν ο Γιώργος Νταλάρας που ερμήνευσε τον πρώτο προπομπό του δίσκου με τίτλο «Τίμιε φίλε μου» και η Μαρία Παπαγεωργίου που ερμηνεύει το τραγούδι «Χαμένη ομορφιά». Τα κείμενα αποδίδει ο καταξιωμένος ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης.

Ο ποιητικός λόγος του Shakespeare ρέει αβίαστα και λυτρωτικά και ο Γιάννης Βασιλώττος, έχοντας απόλυτο έλεγχο των εκφραστικών του μέσων, μας χαρίζει εξαιρετικές ερμηνείες αντάξιες των δυνατών εναλλασσόμενων εικόνων που δημιουργεί ο μέγας δραματουργός και αναδεικνύει η εύστοχη μελοποίηση του Δημήτρη Καρρά.

Τα τραγούδια του δίσκου “Αποδομημένος Shakespeare”, κυκλοφορούν ψηφιακά από το Ogdoo Music Group και είναι διαθέσιμα σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Το CD βρίσκεται στις προθήκες των δισκοπωλείων και εναλλακτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε online εδώ.

Credits:
Ηχογράφηση: All Around Studio (Νίκος Γύρας) και στο Studio Pazl (Βαγγέλης Καραπέτρος)
Μίξη & Mastering: Studio Pazl / Βαγγέλης Καραπέτρος
Art work & επεξεργασία: Studio Pazl
Σχεδιασμός έκδοσης: Δημήτρης Καρράς
Επεξεργασία φωτογραφίας Shakespeare Σ.Καρρά
Ελεύθερη απόδοση σονέτων & κειμένων: Δημήτρης Καρράς
Βασισμένο σε μια ιδέα του Μάνου Ξυδούς
Ηχογράφηση Γιώργου Νταλάρα στο Odeon με τον Ηλία Λάκκα
Βίντεο: Ήρα Δράκου | Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Καρράς (www.dimitriskarras.gr)

Έπαιξαν: Μαρίνα Γύρα - Πιάνο & ηλεκτρικό Πιάνο | Νίκος Γύρας - Ηλεκτρικό μπάσο, καζού, ηλεκρική-ακουστική-κλασική κιθάρα, μπαγλαμά, νέυ, μπάντζο, φυσαρμόνικα | Ιάσωνας Κτενάς - Βιολί | Θέμης Σπύρου - Τύμπανα & Κρουστά Μαρία Παπαγεωργίου - Κλασική κιθάρα & κρουστά στο 7 | Βαγγέλης Καραπέτρος - Φωνητικά στο 2 / Μπάσο, πλήκτρα, φωνητικά στο 3 / Τρομπέτα, μπάσο, φωνητικά, τύμπανα στο 10 / Τύμπανα στο 14.